Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

WOONMAAND 2024 – Trends en Inspiratie

  • Geplaatst op
  • Door Sabine Meis
  • 0
WOONMAAND 2024 – Trends en Inspiratie

De woontrends voor de Woonmaand 2024 richten zich op het creëren van rust, comfort en balans in huis, met een aantal stijlen die perfect inspelen op de behoefte aan een sfeervol en persoonlijk interieur. Hier zijn enkele belangrijke trends:

Foto: Loods5

Dont't forget the curtains!

 

Oktober Woonmaand 2024 – Trends en Inspiratie

De beste maand van het jaar is alweer van start. De Woonmaand in Nederland valt in oktober, omdat dit traditioneel de maand is waarin veel mensen hun interieur aanpassen voor de herfst- en winterperiode. Het idee achter de Woonmaand is om inspiratie te bieden aan consumenten die hun huis warmer en gezelliger willen maken in de aanloop naar de koudere maanden.

Veel interieurmerken en woonwinkels organiseren in oktober speciale acties, lanceringen van nieuwe collecties en bieden extra inspiratie voor het interieur. Woonbladen zoals VT Wonen en Wonen Landelijke Stijl besteden in deze maand veel aandacht aan de nieuwste trends, stijlen en tips voor het inrichten van het huis.

Daarnaast is oktober ook de maand waarin evenementen als de InCoDa en de VT Wonen & Design Beurs plaatsvinden, waar bezoekers volop inspiratie kunnen opdoen voor hun bedrijf of woning. Dit maakt oktober de ideale tijd om de focus te leggen op het herinrichten en upgraden van de woonruimte.

 

 

Woonmaand trend 1. – Japandi & Organisch

De Japandi stijltrend is een sfeervolle mix van minimalisme/eenvoud in de ontwerpen door Japans design, wat zich kenmerkt door eenvoudige belijningen en pure materiaalkeuzes. Al dan niet geïnspireerd door Wabi-Sabi, die schoonheid vindt in de imperfectie en vergankelijkheid. Door deze te mixen met de Scandinavische Hygge. Een cosy-comfy, oftewel heerlijk en comfortabele, warme stijl. Deze mooie mix geeft rust en sereniteit zonder strak, kil en/of saai aan te voelen qua sfeer.

Kleuren Japandi: Een palet van natuurlijke tinten, zoals beige, bruin, natuursteen tinten en verschillende wittinten afgewisseld met aarde- of terracottatinten en uiteraard mogen de zachte, vergrijsde pastellen voor wat extra zachtheid en warmte in de Japandi interieurs niet ontbreken.

Materiaalgebruik Japandi: Denk aan onbewerkt hout, marmer, natuursteen, beton enzovoorts voor de basis en combineer dit met natuurlijk linnen en warme en zachte stoffen als teddy, wol of bouclé voor extra warmte in de ruimte. Omring je met mooie zachte stoffen, tapijten, kussens en raamdecoratie voor die ultieme Japandi look & feel.  

Bekijk hier de nieuwe kamerhoge, Flame Retardent (brandvertragend), ultrazachte Woolvilt. Of lees nog eens alles over de teddy’s & boucléstoffen en andere zachte materiaal trends.

 

 

Woonmaand trend 2. - Eclectisch

Een eclectische woonstijl of interieur kenmerkt zich door een creatieve mix van vintage meubels met moderne kunst of strakke lijnen naast bijvoorbeeld een enorm antiek gedecoreerd stuk. Persoonlijke items (bijvoorbeeld erfstukken, souvenirs, veiling vondsten e.d.) komen in deze stijl goed tot hun recht en geven de stijl een eigen en persoonlijke touch. Het gaat om het contrast en de spanning die er tussen de verschillende details ontstaat.

‘Over the top foute’ gadgets worden mooi in een creatieve nieuwe manier van stylen. De kunst zit hem in de juiste mix en het vinden van de balans in het eclectisch wonen. Tips voor eenheid kan zijn dat je een consistent kleurpallet aanhoudt of vormen herhaald laat terugkomen voor meer balans en eenheid. Het kiezen voor veel elementen zorgt dat er bewuste keuzes en combinaties gemaakt worden, zodat het niet rommelig oogt, maar juist eenheid vormt.

Kleuren eclectisch interieur: Gedurfde naast zachte kleuren. De zogenaamde primaire kleuren, maar momenteel ook  een veel geziene kleurtrend van Barbie roze tot fluor geel, groen of oranje accentkleuren gecombineerd met de neutrals. Maar ook de geometrische patronen, blokprints en bijvoorbeeld bloemenprints zorgen, mitst op de juiste wijze gecombineerd een opvallende, maar evenwichtige sfeer.

Materiaalgebruik eclectisch interieur: Kunststof gadgets gecombineerd met zachte velvet naast hard staal en mooie mixen van materialen, variërend tussen hard en zacht – stoer en zacht enzovoorts.

Passend en lekker neutraal of juist eruit springen met de stofkeuze. Shop dan vooral de free samples. Altijd binnen 1-2 werkdagen al in huis.

 

 

Woonmaand trend 5. – Industrieel & glamour

Last but not least de industrieel luxe hotel chique interieurstijl. Mooie robuuste en stoere materialen gecombineerd met luxe en elegant weelderige elementen voor dat heerlijke luxe hotelgevoel.

Kleuren industrieel hotelchique interieur: Boudoir kleurgebruik. Diep donkerblauw zie de kleur van het jaar Future Dusk (Pantone) of kies voor Smaragdgroen, rouge rode velours in combinatie met grote luxe spiegels, gouden kroonluchters en kandelaars.

Materiaalgebruik hotelchique industrieel interieur: Een stoere mix van ruwe industriële materialen als beton, staal, steenstrips in combinatie met luxe, weelderige XL- fluwelen, oftewel velours gordijnen in dramatische kleuren. Ook hier geldt weer het contrast tussen de verschillende texturen. Gladde palissanderhouten meubels in combinatie met een zachte okerkleurige fluwelen bank bijvoorbeeld. Glamour en glans mag in dit thema niet ontbreken en veel gouden details of een elegante zijdeglans taft gordijn werkt versterkend in deze interieurstijl.

Bekijk hier de nieuwste subtiele glans Brilliant Collectie.

 

 

Bron - Binnekijker 123gordijn bij Romee Companjen

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »