Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

KLEUR VAN HET JAAR 2025 – Interieur en kleurtrend NEWS

  • Geplaatst op
  • Door Sabine Meis
  • 0
KLEUR VAN HET JAAR  2025 – Interieur en kleurtrend NEWS

De kleur van het jaar verbindt maatschappelijke trends en emoties en geeft richting aan esthetische keuzes voor het ontwerpen en stijlen van hedendaagse interieurs.

Zo eens per jaar, meestal tegen de woonmaand aan schurend komen alle grote Internationaal verf- en kleurbedrijven, zoals bijvoorbeeld een Akzo Nobel met de nieuwste kleur- en/of kleurtrends voor het komende jaar met een riante en inspirerende mix aan accent- combinatie- en mengkleuren. Deze paletten zijn eenvoudig toe te passen voor spannende en/of sfeervolle, hedendaagse combinaties in ieder interieur. Ze zorgen voor een frisse nieuwe blik in ieder ontwerp en behouden daarbij volop de ruimte voor creatieve invulling. Mooie sfeervolle kleurpaletten welke een hou vast kunnen zijn voor eigentijds kleurgebruik in interieurland.

 

HISTOR/SIGMA – AMETHIST SHADOW

Dè kleur van Histor - Sigma voor het komende jaar 2025 is bekend gemaakt. We hebben het hier over een toegankelijke paars met grijze en gedempte tonen, waardoor deze mooi en tijdloos in het interieur blend. Donkerder dan eerder door ons gesignaleerde kleurtrend Mauve. Amethist Shadow is een aubergine paarse tint met een grijze ondertoon. Het werkt kalmerend en voegt luxe qua uitstraling aan de ruimte toe. Een mooie accentkleur om toe te passen in de kleur van de wanden, maar ook raamdecoratie leent zich gemakkelijk voor deze niet overheersende of schreeuwerige paarse teint. Bekijk hier onze paarse collectie.

 

 

Paarstinten zoals deze Amethist Shadow symboliseren spiritualiteit, creativiteit, rust & kalmte. Laat dat nu net zijn waar we zo hard naar op zoek zijn. De #Slowlife. Donkere kleuren zorgen voor geborgenheid en een knus gevoel in huis.

Amethist Shadow combineren met andere kleuren: Perfect als accentkleur bij neutrale grijstinten, beige’ s al dan niet gecombineerd met een metallic voor een toefje glamour. Naast de neutralen combineert het goed en creëert het meer warmte door de combinatie met zachte pastellen, maar ook bij meer uitgesproken en gedurfdere combinaties. Denk aan een spannende combinatie met nachtblauw of smaragdgroen.

 

 

FLEXA - TRUE JOY™

Dè kleur van Flexa is ook alweer bekend en de kleur van 2024 Sweet Embrace wordt voor 2025 van zijn troon verstoten door een pittige ‘we gaan ervoor kleur’ True Joy™

Geel of in dit geval de vrolijke variant True Joy staat voor vooruit kijken, verandering, optimisme, trots en creativiteit en energie. Nieuwe en onbekende wegen inslaan en je vleugels uitslaan.

Flexa True Joy combineren: True Joy Flexa heeft 3 inspirerende kleurpallets gemaakt om de kleuren op interessante manier te mixen en zo is het een eenvoudige tool, waarmee je uit de voeten kunt om een mooie sfeer en kleurgamma neer te zetten in je ontwerp.

 

 

  • Gedurfd: Moedigt avontuur aan met felle, gedurfde kleuren.
  • Ambacht: Richt zich op creativiteit en handgemaakte elementen.
  • Trots: Viert identiteit met eclectische, gelaagde ontwerpen.

 

 

Bron Flexa en Online verf

Toe aan meer geel en inspiratie voor een vrolijk en positief statement in het nieuwe interieurontwerp kijk dan eens tussen de gele gordijnen en stoffen.

 

PANTONE – FUTURE DUSK

Pantone heeft dit jaar een mysterieuze, bijna magisch en betoverende blauwpaars tint uitgeroepen tot kleur van het jaar 2025.

De Future Dusk kleur staat voor het vervagen van de grens tussen realiteit en fantasie. Een betoverende kleur die tijdloosheid uitstraalt.

 

 

FARROW & BALL - 

Heeft ‘nog’ geen kleur van het jaar 2025 uitgebracht (september 2024). Wie weet hangt er nog een verassing in de lucht binnenkort.

 

GRAHAM & BROWN - ELDERTON

Kleur van het jaar voor het Britse verf- en behangmerk is de kleur Elderton. Mooie aardse toon voor in het interieur. Een op de vlierboom geïnspireerde bruintint. Elderton is een rijke, neutrale kleur. Het straalt warmte uit en is tijdloos voor ieder interieur. Geniet met deze kleur van een verfijnde, gezellige en intieme sfeer.

Bruine stoffen- en gordijn collectie 

 

 

PURE & ORIGINAL -

Dit kleur- en verfmerk is veruit mijn favoriet, dankzij de matte, zachte kalkverf look & feel. Bij Pure & Original hebben ze niet direct een kleur van het jaar 2025 in de collectie uitgesproken. maar verwijzen naar verschillende kleuren. De focus voor kleur ligt bij hen op verschillende ruimtes en het kiezen van de juiste kleur in die setting.

 

De volgende advies kleuren voor de voor sfeer en stijl in het interieur raden zij aan:

  • Neutraal Bruin – tijdloos en duurzaamheid
  • Perzikroze Bruin – charmant en rust
  • Diepbruin – minimalisme, sjiek en makkelijk te combineren
  • Rijk Roos – bruinrode ondertoon, warmte en creativiteit
  • Violet – paarse tinten voor zelfexpressie, diepte en karakter
  • Juweelblauw – vertrouwd en tijdloos
  • Salie groen – sereen, kalm, eenvoud en ontspanning
  • Vrolijk Geel - optimisme en power

 

Er zijn waanzinnig veel mooie verf- en behangmerken met wel of geen kleuren van het jaar. Hieronder nog 2, welke misschien inspirerend zijn, wanneer het op nieuwe kleurcombinaties of kleurkeuzes aankomt.

 

 

Little Greene

LAB Paint & Colors – Een herinnering uit de oude 2021 stoffendoos, waarbij onze B2C dochter 123gordijn.nl een samenwerking is aangegaan voor 2 kinderkamers. Een stoere jungle en mooie meidenkamer. Die samenwerking kreeg in die tijd veel aandacht in verschillende woonprogramma’s als het 5 uurtje ‘Eigen Huis & Tuin Lekker Leven’ van RTL 4.

Creatieve groet,

Sabine

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »