Gratis verzending bij aankoop vanaf € 250,-   Gratis proefstalen

DE INTERIEURTREND VAN 2025 – #SlowLife

  • Geplaatst op
  • Door Sabine
  • 0
DE INTERIEURTREND VAN 2025 – #SlowLife

Slow down en omring je alleen nog maar met mooie stoffen en spullen. Geniet van de eenvoud in je dagelijkse rituelen en kies voor de mooiste linnen stoffen en linnen raamdecoratie.

SlowLife stoffen op maat SlowLife gordijnen op maat  bespaar vervoer– & transportkosten duurzame linnen stoffen en gordijnen gordijn-& voeringstoffen

 

DE INTERIEURTREND VAN 2025 – #SlowLife (slow decor interior)

We hebben ongelofelijke haast. Druk, druk druk... Overvolle agenda’s, drukte op straat, in de buurt, maar bovenal in ons hoofd. Dagelijks worden we overspoeld met negatieve nieuwsberichten. Klimaatcrisissen, oorlogen, banken, beurzen, politiek, gevolgd door eindeloze discussies op iedere televisiezender, naast het zogenaamde gemak van fastfood en fast fashion enzovoorts. Alles moet snel en fast! We zijn het beu en willen ontsnappen aan deze ratrace.

Meer dan ooit ontstaat de behoefte aan een moment van rust en stilte. Even terug naar de basis en eenvoud van de natuur en gewoon 'zijn', zonder van alles te moeten.

Laat dat nu precies dè interieurtrend voor 2025 zijn. Sterker nog, je kan het zien als een lifestyle, oftewel een way of living. 

 

WONEN #SlowLife WONEN

Dit vertaalt zich in het creëren van een huis dat als oase van rust fungeert. Zachte stoffen, kalmerende geuren zoals lavendel of sandelhout en gedempte verlichting dragen bij aan een serene omgeving waarin je kunt ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

Creëer een plek, waar je rust vindt en wat in balans is. Een van de basisregels is het optimaal benutten van de ruimte. De trend voor 2025 is een duidelijke reactie op de drukte van de moderne wereld. Het gaat niet alleen om esthetiek, maar vooral om een lifestyle die eenvoud, rust en duurzaamheid omarmt. Of het nu gaat om een minimalistisch interieur met natuurlijke materialen, bewuste keuzes in consumptie of het creëren van een persoonlijke oase van rust: deze trend brengt de focus terug naar wat echt belangrijk is.

 

 

TEXTIEL & MATERIALS #SlowLife 

Misschien wel de meest duurzame trend van afgelopen decennium. Het hoeft niet trendy en snel, maar we zijn dol op ambacht, handwerk en spullen met een goed verhaal. Dat zie je in de keuze voor meer zachtheid en natuur in huis. Meer dan ooit zijn LINNEN, hennep of mooie handgeknoopte wollen kleden en tapijten terug te vinden in de interieurs. Wollen gordijnen WOOLVILT, niet alleen warm & cosy, maar tevens passend in de SlowLife style. 

Alles wordt almaar duurder, maar voor het vervangen van items in huis grijpen we niet meer zomaar naar de snelle trendy items, maar we zijn bereid meer uit te geven voor iets unieks om daar vervolgens extra en vooral extra lang van te genieten. Misschien wel een leven lang. Nog een voordeel is dat je niet ineens alles koopt, omdat je een nieuw huis hebt gekocht, maar veel bewuster bezig bent om van jou huis een thuis te maken. Met veel zorg en liefde, precies die schatten vinden die he-le-maal bij jou passen en een lang leven hebben. Duurzaam en tijdloos tegelijk!

Het hoeft niet specifiek minimalistisch te zijn, zoals de naam SlowLife misschien doet vermoeden en dat geeft nogal eens wat verwarring.  

 

KLEUREN #SlowLife 

Je vermoedt het vast al na de bovenstaande beschrijving van SlowLife. Wanneer je het kleurpallet hiernaast zou houden dan winnen alle naturellen. Denk aan beige, nudes, zachte bruin en veel groentinten met een toefje geel of rood. 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »